Banner 2 - Achterliggende pagina's

Dr. Max Van Den Bogaert

Dr. Max Van Den Bogaert

Specialiteit: Sportletsels, Traumatologie

Dokter Max Van den Bogaert studeerde af aan de Universiteit Antwerpen als arts in 2004 en promoveerde als Orthopedisch chirurg aan diezelfde Universiteit Antwerpen in 2010.

Hij genoot zijn 6-jarige opleiding (als assistent) tot chirurg in volgende ziekenhuizen: gedurende 3 jaar AZ Monica Deurne, 1 jaar ZNA Stuivenberg Antwerpen, 1 jaar UZ Pellenberg Leuven en tot slot 1 jaar UZA Edegem. 

Hij is sedert 1 oktober 2010 tewerkgesteld als Orthopedisch chirurg in ZNA Stuivenberg te Antwerpen en ZNA Erasmus te Borgerhout. 

Naast Algemene Orthopedie houdt hij zich vooral bezig met Traumatologie, sportletsels (hoodzakelijk knie, voet en enkel) en voet- en enkelproblematiek.

Voor wat betreft de traumatologie volgde Max reeds verscheidene cursussen in binnen- en buitenland.  Zo bekwaamde hij zich in het gebruik van het Taylor Spatial Frame (TSF) te Wenen in 2009. Dit frame kan ook gebruikt worden om correcties uit te voeren van beenderen dewelke misgroeid of verkort zijn na een doorgemaakte fractuur.   

De voet- en enkelproblematiek omvat de behandeling van hallux valgus, hallux rigidus, hamertenen en dergelijke meer ter hoogte van de voorvoet.  De behandeling van enkelproblemen behelst het herstel van ligamentaire lestels, arthroscopische behandeling van kraakbeenletsels ter hoogte van de enkel en de behandeling van arthrose ter hoogte van de achtervoet (hiel) en enkel (Triple-arthrodese, subtalaire arthrodese…). 

Verder bekwaamde hij zich tijdens zijn opleiding in de arthroscopische en open behandeling van knieletsels zoals daar zijn: meniscus letsels, voorste en achterste kruisbandletsels, kraakbeenletsels, patella-instabiliteit etc. .

Dr. Van den Bogaert is lid van de Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie (B.V.O.T.) en van de Belgian Knee Society (B.K.S.). 

Verder is hij ook aktief als clubdokter van vierde klasser K. Lyra TSV in de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).


U kan ook een afspraak maken op de privé-consultatie: Molenbergstraat 4 te Rumst op het nummer 0472/06.58.00