Banner 1 - Achterliggende pagina's

Dr. Eric De Coster

Dr. Eric De Coster

Specialiteit: Schouderchirurgie, sportletsels

Dr. Eric De Coster promoveerde als arts aan de Vrije Universiteit Brussel in 1980.

Zijn opleiding als Specialist in de Orthopedie en Traumatologie nam gedurende 2 jaar een aanvang in het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis te Aalst, werd dan tijdelijk onderbroken door zijn militaire dienst en werd in 1987 voltooid na 4 jaar verdere opleiding in de dienst orthopedie van het Academisch Ziekenhuis Jette, thans UZ Jette.

Na een jaar medische activiteit in Tienen vestigde hij zich in 1988 definitief te Antwerpen, verbonden aan het Sint Erasmus Ziekenhuis en later eveneens aan het Sint Elisabeth Ziekenhuis en het Stuivenberg Ziekenhuis.

Sinds 2008 is hij alleen nog actief in ZNA Sint Erasmus en ZNA Stuivenberg.

Zijn privépraktijk bevindt zich op de Baillet Latourlei 43 te Brasschaat.

Naast de algemene orthopedie en traumatologie is hij vooral gespecialiseerd in schouderchirurgie en volgde hiervoor meerdere cursussen en stages in binnen-  en buitenland. De behandeling van de schouderproblemen bestaat voornamelijk uit de behandeling van schouderinstabiliteit, rotator cuff pathologie en het plaatsen van schouderprothesen.

Ook heeft hij een speciale interesse en ervaring in sportorthopedie en was ondermeer: consultant bij de jeugdploegen van voetbalclub Sporting Anderlecht en bij Brasschaat Braves Baseball. Hij is voorzitter van de Belgische Medische Commissie Valschermspringen en is Medical Director bij Exotic Sky Adventures en bij World Team (Skydiving).